کد خبر : 11134
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۶

تولید بیش از۱۱۰۰ تن زغال اخته در استان آذربایجان‌شرقی

تولید بیش از۱۱۰۰ تن زغال اخته در استان آذربایجان‌شرقی

به گزارش به وقت مطالبه از تبریز، محمدباقر بی‌پروا صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: سطح زیر کشت زغال اخته استان آذربایجان‌شرقی  ۲۸۶ هکتار است که  ۲۷۷ هکتار باغات بارور  و ۹ هکتار غیربارور است.  وی با بیان اینکه ارزش افزوده محصول فرآوری شده ۳ برابر فروش محصول خام است، افزود: ۲۰ درصد


به گزارش به وقت مطالبه از تبریز، محمدباقر بی‌پروا صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: سطح زیر کشت زغال اخته استان آذربایجان‌شرقی  ۲۸۶ هکتار است که  ۲۷۷ هکتار باغات بارور  و ۹ هکتار غیربارور است. 

وی با بیان اینکه ارزش افزوده محصول فرآوری شده ۳ برابر فروش محصول خام است، افزود: ۲۰ درصد از محصول تولیدی زغال اخته استان آذربایجان‌شرقی مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصد آن به شربت، ترشی و… تبدیل می‌شود. 

بی‌پروا تصریح کرد: استان آذربایجان‌شرقی بعد از قزوین حائز رتبه دوم تولید زغال اخته در کشور است.

وی گفت: بیشترین میزان تولید زغال اخته  استان به ترتیب در شهرستان‌های هوراند با سطح زیرکشت ۱۰۸ هکتار، کلیبر با ۱۰۱ هکتار  و  خداآفرین ۷۵ هکتار انجام می‌گیرد و مقام اول تا سوم به خود اختصاص داده است.

جنگل‌های زیبای ارسباران در قلب شهرستان کلیبر به ویژه شهرستان هوراند با داشتن طبیعت بکر و زیبا با داشتن انواع مختلف گونه‌های گیاهی و جانوری یکی از زیبایی‌های طبیعت کشورمان بوده و همه ساله پذیرای بسیاری از گردشگران از سراسر کشور است.

یکی از مهم‌ترین میوه‌ها و گونه‌های گیاهی شهرستان هوراند و کلیبر زغال اخته است که به سبب خاصیت درمانی آن همه ساله مشتاقان زیادی برای تهیه زغال اخته به این شهرستان سفر می‌کنند.

زغال اخته، میوه‌ای با خواص درمانی بالا بوده و میوه، برگ، پوست و ریشه درخت زغال اخته در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر است، این میوه می‌تواند معرف خوبی برای توانمندی‌های گردشگری منطقه ارسباران در آذربایجان‌شرقی باشد.

زغال‌اخته، حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسیدفولیک، ویتامین‌های E, B۱, B۲, C و فلانوئیدهاست، این میوه خوشمزه کم‌کالری است و باعث اضافه وزن نمی‌شود همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است و آنتی‌اکسیدان‌ها زیادی دارد که مقاومت بدن در برابر بیماری‌های غیرواگیر را بالا می‌برند و به پیشگیری از صدمه به سلول‌ها و بافت‌های بدن و در نهایت پیشگیری از بیماری‌هایی چون بیماری قلبی، سرطان، دیابت، تصلب‌شرائین، آب‌مروارید، آرتروز و آرتریت کمک بسزایی می‌کنند.

مصرف زغال‌اخته به کاهش بیماری‌های قلبی کمک می‌کند، علت این امر سطح بالای آنتی‌اکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین است که در سبزیجات و میوه‌های با رنگ تیره یافت می‌شود.

پایان پیام/س




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.